Kipspiesjes met groenten en aardappelkroketjes
20 min bereidingstijd
10-12 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Laat de aardappelkroketjes alvast iets ontdooien zodat ze makkelijk aan de spiesen te rijgen zijn. Snijd de kipfilet, de paprika en de ui in blokjes van 2 cm en de courgette in halve plakjes.
- Meng in een ruime schaal de kipfilet met de paprika, ui, courgette, olijfolie, munt, 1 geperst teentje knoflook, en zout en peper naar smaak. Rijg de kip met de groenten en wat aardappelkroketjes aan de spiesen.
- Leg de spiesen op de bakplaat. Verspreid de aardappelkroketjes die over zijn ernaast. Rooster de spiesen met de aardappelkroketjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
- Pureer intussen in een hoge maatbeker met de staafmixer de gegrilde paprika’s met de laatste teen knoflook, de komijn, de chilivlokken en de extra vierge olijfolie glad.
- Snijd de korst van het brood en scheur in stukjes. Pureer het brood met de paprikasaus (mojo picón) mee voor een mooie binding. Breng op smaak met de wijnazijn, eventueel extra chilivlokken en een beetje zout.
- Leg de spiesen op 4 borden. Schep de rest van de aardappelkroketjes erbij en serveer met de mojo picón. Lekker met een knapperige groene salade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 755 kcal
- 42 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 54 g koolhydraten
- 37 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen